سیاره زهره ؛ داغ و جهنمی
زهره، الهه زیبایی دوران باستان
زهره یا ونوس دومین سیاره در سامانه خورشیدی است که به نام خدایگان عشق و زیبایی نام نهاده شده است. در دوران باستان ونوس اغلب به شکل دو ستاره جداگانه تصور شده است, ستاره عصرگاهی و ستاره صبحگاهی که یکی در طلوع خورشید و دیگری در غروب آن دیده می شود. در ملل لاتین این دو با نام های Vesper و Lucifer شناخته می شدند در حالی که در زمان مسحیت Lucifer یا روشنی بخش هم نام شیطان بوده است زمانی که از نظر نیفتاده بود.
خواص فیزیکی سیاره زهره
زهره و زمین را اغلب دوقلو می نامند، چرا که هر دو در اندازه، جرم، چگالی، ترکیب بندی مواد و شتاب جاذبه مشابه هستند. ونوس گرمترین سیاره منظومه ی خورشیدی است. اگرچه زهره نزدیک ترین سیاره به خورشید نیست، اما اتمسفر سنگین آن گرما را در خود حبس می کند و نسخه ای از اثر گلخانه ای زمین را تکرار می کند. به عنوان مثال دمای اتمسفر به ۴۶۵ درجه سلسیوس می رسد که بسیار گرم تر از دمای لازم برای ذوب کردن سرب است. کاوشگری که محققان در آن مستقر کردند تنها ساعتی پس از فرود از هم متلاشی شد.
ونوس اتمسفر جهنمی دارد که شامل کربن دی اکسید به همراه ابر های اسید سولفورویک است در حالی که محققان ردپایی از آب در آن یافته اند. اتمسفر آن بسیار سنگین تر از هر سیاره ی دیگر است در حالی که فشاری ۹۰ برابر فشار اتمسفر زمین دارد.
بیشتر بخوانید:
حقایقی در مورد سیاره حلقه ی زحل ؛ اندازه و قمر های آن
حقایقی در مورد عطارد سیاره نزدیک به خورشید
ترکیب ساختار زهره
۹۵٫۵ درصد کربن دی اکسید؛ ۲٫۵ درصد نیتروژن؛ مقدار ناچیزی اکسید سولفور؛ آرگون؛ آب؛ کربن مونواکسید؛ هلیوم و نئون است.
امارات متحده امریکا؛ شوروی و اتحادیه اروپا تعداد زیادی کاوشگر که به حدود ۲۰ عدد می رسد تا کنون به سمت زهره ارسال کرده اند. به طور مثال کاوشگر اروپا هشت سال را در گردش حول زهره سپری نمود و توانست منابعی از نور را در آن رویت کند. اخرین ماموریت به سمت زهره توسط ژاپن صورت گرفت که به خاطر مشکل موتور؛ آتش گرفت و در نهایت در سال ۲۰۱۵ این گروه موفق شدند کاوشگری را به سمت زهره ارسال کنند.
آسمان نمای شباهنگ این افتخار را دارد که با استفاده از آسمان نمای سیار به ارایه خدمات آموزشی در جهت شناسایی و ترویج مفاهیم آموزشی از جمله نجوم آماتوری، برگزاری تور رصدی و علمی، زیست شناسی و آناتومی بدن، برگزاری کلاس ها و کارگاه های آموزشی با مدارس همکاری داشته باشد.
اینستاگرام : Shabahang.planetarium
تلگرام : shabahang_planetarium@
سلام.واقعا وبسایت خوبی دارید
سپاسگزارم.