
گرمترین سیاره منظومه شمسی کدام سیاره است؟
گرمترین سیاره منظومه شمسی ما کدام سیاره است؟ شاید به نظر بسیاری،اولین سیاره و نزدیکترین سیاره به خورشید، یعنی عطارد باشد. در ادامه با هم به این مورد می پردازیم که گرمترین سیاره در منظومه شمسی کدام سیاره است؟
موقعیت زمین در منظومه شمسی
ما در منظومه شمسی خود هشت سیاره داریم که هر یک از آنها با فاصله متفاوت به دور خورشید گردش می کنند. زمین سیاره سوم است که ما انسان ها به همراه سایر موجودات در آن زندگی می کنیم و “منطقه گلدیلوکس یا Goldilocks Zone” نامیده می شود. این بدان معنی است که سیاره زیبای ما خیلی گرم یا خیلی سرد نیست و از یک دمای معتدل برخوردار است. این امر باعث شده است که زندگی روی زمین ایجاد شده و رشد کند. زیرا درجه حرارت برای آنکه آب مایع را تأمین کند کاملا مناسب است، که گمان می رود یکی از عناصر اصلی زندگی در سیاره زمین آب باشد. شما نمی توانید فقط با نگاه کردن به یک سیاره، دمای آن را بگویید. بیایید با جزئیات بیشتر بررسی کنیم.
گرمترین سیاره کدام است؟
عطارد ⇑ مریخ⇑
مریخ به رنگی مایل به قرمز دیده می شود و ممکن است برخی حدس بزنند که مریخ گرمترین سیاره منظومه شمسی است. اما فقط به این دلیل که قرمز است، آن را داغ تصور نکنید. عطارد سیاره ای است که به خورشید نزدیک است و به همین دلیل گرمای مستقیم بیشتری دریافت می کند، اما حتی عطارد هم گرمترین سیاره نیست. خب پس کدام سیاره از همه گرم تر است؟
سطح سیاره زهره⇑
زهره (venus) دومین سیاره از نظر فاصله از خورشید است و دارای دمایی بیشتر از ۴۷۰ درجه سانتیگراد است. پس داغترین سیاره منظومه شمسی زهره یا ناهید است.
به طور کلی دمای سطح با افزایش فاصله از خورشید کاهش می یابد. بنابراین چه چیزی باعث می شود ونوس داغ تر از عطارد باشد؟ عطارد هیچ جو یا اتمسفری ندارد. جو می تواند گرما را نگه داشته و به دام بیندازد. بنابراین نداشتن جو باعث می شود هر حرارتی که عطارد از خورشید دریافت کند به سرعت در فضا از بین برود. زهره به اندازه کافی به زمین نزدیک است اما دیدن آن به دلیل داشتن جو بسیار ضخیم دی اکسید کربن دشوار بوده است. این جو غلیظ باعث می شود سطح ونوس داغ تر شود. زیرا گرما به درون فضا نمی گریزد. جو روی زهره به اندازه ای قدرتمند است که فشار آن نود و دو برابر بیشتر از فشاری است که شما در ساحل دریا تجربه می کنید.
خیلی ساده تر بخواهیم بگوییم یعنی سیاره زهره یا ونوس یک استثنا است، زیرا جو متراکم آن به عنوان یک گلخانه عمل کرده و سطح آن را بالاتر از حتی نقطه ذوب سرب، حدود ۸۸۰ درجه فارنهایت (۴۷۱ درجه سانتیگراد) گرم می کند. نکته جالب دیگر اینکه بیشترین تعداد آتش فشان بین سیاره های منظومهی شمسی در زهره (ناهید) وجود دارد. این سیاره بیش از ۱۶۰۰ آتش فشان دارد.
زهره آنچه را که اثر گلخانه ای نامیده می شود دارد که چرخه پایان ناپذیری از گرما است. در این چرخه گرما به دلیل بالا رفتن سطح دی اکسید کربن در داخل آن به دام می افتد. این اتفاقی است که وقتی اتمسفر بیش از حد دی اکسید کربن را جذب می کند اتفاق می افتد: گرما جایی ندارد. با افزایش دما، گرما سراسر این سیاره را تحت تأثیر قرار می دهد.
مأموریت های صورت گرفته توسط فضاپیماهایی که به سیاره زهره فرستاده شدند تجربیات و اطلاعات بسیار خوبی را به دانشمندان می دهد. بخصوص آن ها می توانند بدانند هنگامی که یک سیاره دارای سطح دی اکسید کربن بالا در جو باشد چه اتفاقی خواهد افتاد. امروزه این اطلاعات توسط دانشمندان مورد استفاده قرار می گیرد، زیرا آنها سیاره خودمان را در مفهوم گرم شدن کره زمین و اثرات گازهای گلخانه ای مورد مطالعه قرار می دهند.
بیشتر بخوانید:
ابرورت، دورترین منطقه منظومه شمسی ما
منبع مقاله: www.planetsforkids.org
مترجم: اشرفی